Acto:
charla coloquio “A gastronomía do entroido”
Día:
5 de febreiro
Hora: 20h
Lugar: Local do Ateneo Santa Cecilia
Organiza: Ateneo Santa Cecilia
Hora: 20h
Lugar: Local do Ateneo Santa Cecilia
Organiza: Ateneo Santa Cecilia
Este
venres, 5 de febreiro, a partir das 20h o Ateneo Santa Cecilia
acollerá unha charla sobre a gastronomía típica do entroido, na
que falarán o xornalista Guillermo Campos e a dinamizadora
cultural Queta Molas.
Guillermo
Campos é un comunicador pioneiro en divulgación enogastronómica
que colabora con diversos medios especializados: dende a revista
decana Club de Gourmets a publicacións como Vino y Gastronomía ou
El Pipiripao. Nos seus 40 anos de traxectoria como experto neste
sector destaca que foi director da revista Paradores de España,
estivo tamén á fronte das publicacións galegas Consumo e Andares
Gozosos, e fundou a revista HG&T de hostalería, gastronomía e
turismo, na que segue sendo o seu principal responsable.
Ademais
está entre os promotores dos campionatos galegos de cociñeiros,
sumilleres e maitres; participou no primeiro panel de cata da
Denominación de Orixe Rías Baixas; implicouse na dinamización dos
profesionais e dos produtos galegos de calidade; e ten publicado
libros temáticos sobre viño, gastronomía e viaxes, como “Comer
bien en Galicia”, editado por El País Aguilar. A súa relación
con Marín remóntase aos estudos de Bacharelato que realizou nesta
vila, da que foi pregoeiro en varias festas gastronómicas e
celebracións tradicionais.
No hay comentarios:
Publicar un comentario